Novice

Nazaj

(: )

Postna dobrodelna akcija

Postna dobrodelna akcija

ZAVOD SV. STANISLAVA v Ljubljani je v okviru letošnje postne dobrodelne akcije neizmerno pomagal tuareškim nomadskim otrokom. 

Zahvala srednji šoli Vena Pilona v Ajdovščini

Iskreno se zahvaljujemo tudi Srednji šoli Vena Pilona iz Ajdovščine za zbrana oblačila in obutev, ki so jih meseca marca zbrali za tuareške nomadske otroke in smo jih v začetku aprila skupaj z zbrano akcijo Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani, poslali v Afriko. Srčna hvala.

Dogodki v marcu 2016

25. marca 2016 so se učenci Osnovne šole Antona Tomaža Linharta v Radovljici seznanili z življenjem tuareških nomadskih otrok. Več si lahko preberete na povezavi.

30. marca 2016 so obiskovalci prisluhnili predavanju o Tuaregih v Mini teatru v Ljubljani. Več si lahko preberete na povezavi: www.mini-teater.si (Novice 2016).

otroci 3

Poslana oblačila, obutev in igrače prispeli med tuareške otroke

Z veseljem sporočamo, da je vseh šest pošiljk paketov, ki smo jih pred slabima dvema mesecema poslali v Saharo, prispelo med Tuarege.

Otroci so se oblačil, obutve in igrač zelo razveselili ter se vsakemu izmed vas, ki ste nam oz. ki nam pomagate, iskreno hvaleženi. Tako so bili srečni, da so oblekli takoj nova oblačila in se veselili, da so se lahko igrali s svojo prvo igračo. Mnogi so prvič imeli obute čevlje.

IMG_2187

Tuaregi na obisku v OŠ Josipa Vandota v Kranjski Gori

Učenci so se 8. januarja 2016 seznanili z življenjem Tuaregov nomadov v puščavi. Spoznali so njihove navade, običaje, jezik, pisavo itd. Skozi svet peska in tuareških pravljic jih je vodila ddr. Mira Delavec Touhami.

izbor1

Lavričeva knjižnica v Ajdovščini je zaživela …

Res je, zaživela je prav posebej 6. januarja 2016, ko so obiskovalci lahko izvedeli vse, kar jih je zanimalo o tisočletni kulturi Tuaregom nomadov, ki se skušajo skozi današnji svet prebiti s svojo filozofijo. Le-to je preko Mire Delavec Touhami posredoval Tuareg Abdelkader Touhami.

IMG_0292

Med dijaki na srednji šoli Vena Pilona v Ajdovščini

Da učence in dijake zanima drugačen svet, da si želijo pomagati in soustavarjati lepšo prihodnost, jih skrbi prihodnost našega planeta, drugih narodov, se je izkazalo tudi ob obisku ddr. Mire Delavec Touhami in njenem predavanju Tuaregi in moč svobode na Srednji šoli Vena Pilona v Ajdovščini 6. januarja 2016.

tuareska-sola

Tuareška šola nastaja …

Končno nam je ob vseh bojih z uradnimi papirji, uspelo urediti ogrodje tuareške šole v puščavi na jugu Alžirije, kjer živi veliko Tuaregov nomadov. Namen šole je omogočiti ohranitev tuareške kulture in jezika, srečanje Tuareginj, ki bodo deležne osnovnega opismenjevanja itd.

Stran 8 od 10 (Vseh vnosov: 98)

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000