Abdelkader Touhami

Abdelkader je Tuareg, rojen v puščavi na jugu Alžirije, od koder izvira tudi njegova družina, ki ima bogato kulturno tradicijo

Nazaj

Dolga leta se je ukvarjal s turizmom in pomagal različnim skupinam iz tujine spoznavati lepoto in resnico puščave ter tuareške kulture.

Usoda je želela, da je pred leti spoznal Miro Delavec na eni izmed njenih humanitarnih odprav. Leta 2013 sta se v Sloveniji poročila in postal je zelo aktivni član društva. Z Miro želita namreč v okviru društva pomagati revnim tuareškim nomadskim otrokom in ženskam, ki so zadnje čase povsem nemočni; prav tako želita zgraditi šolo, kjer bi se otroci lahko izobraževali in tako ohranili bogato tuareško kulturno dediščino, ki prehitro izginja pred našimi očmi.

Z Zavodom Bela film je sodeloval pri filmu režiserja Petra Braatza. Film, ki je nastal v slovensko-nemški koprodukciji in prikazuje Tuarege ter njihove probleme skozi tuareško glasbeno skupino, nosi naslov Tamikrest in je bil predstavljen slovenski javnosti marca 2013 v okviru slovenskega dokumentarnega filma.

V društvu opravlja vlogo koordinatorja humanitarnih dejavnosti za Afriko.

Abdelkader na predstavitvi knjige v Sloveniji
Mira v vlogi Josipine Turnograjske na gradu Turn

dddr. Mira Delavec Touhami

Dddr. Mira Delavec Touhami je srce društva že od vsega začetka, zato bi vam jo radi na tem mestu kratko predstavili

Abdelkader v svojem rojstnem kraju

Abdelkader Touhami

Abdelkader je Tuareg, rojen v puščavi na jugu Alžirije, od koder izvira tudi njegova družina, ki ima bogato kulturno tradicijo

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000