SKRIVNOSTNI SVET SLOVENIJE - najnovejša knjižna novost!

Nazaj

Izšla je nova knjiga ddr. Mire Delavec Touhami z naslovom Skrivnostni svet Slovenije.

 

Knjiga Skrivnostni svet Slovenije nas popelje po slovenski pokrajini, z ddr. Miro Delavec Touhami potujemo od sečoveljskih solin do pohorskih gozdov, obiščemo mlin na Muri in Julijske Alpe. Na poti srečamo slovanske boginje, gorske vile, hudiča, kurente … Opazujemo kozolce, spoznamo lipicanca in človeško ribico, izvemo, kaj potrebujemo za klekljanje in kako lahko pripravimo štruklje. Slovenija je majhna, a skriva v sebi neizmerno veliko lepot in zanimivosti.

Štirinajst zgodb in pravljic, zbranih v knjigi Skrivnostni svet Slovenije, je ddr. Mira Delavec Touhami napisala, da bi učencem približala naravne in kulturne znamenitosti Slovenije. Dodala je seznam raznolikih dejavnosti, ki se jih lahko vključi ob branje, in jezikovne vaje, ob katerih otroci in odrasli bogatijo besedišče in razvijajo sporazumevalne zmožnosti. Knjiga je dragocen pripomoček za vse, ki jih zanimajo vsebine, povezane s slovenskim ljudskim izročilom in utrjujejo svoje jezikovno znanje.                                                                                                             Iz recenzije mag. Barbare Hanuš

Knjiga, ki obsega 104 strani, je bogata ne samo po vsebini, ampak tudi po videzu, saj so v njej čudovite ilustracije JURETA KRALJA in različne fotografije, ki so vezane na slovensko kulturno in naravno dediščino.

Avtorica knjige je drugače v slovenskem literarnem prostoru drugače poznana predvsem kot preučevalka življenja in dela prve slovenske pisateljice, pesnice in skladateljice, Josipine Urbančič Turnograjske in je avtorica knjige Hči puščave.

Knjiga je čudovito darilo za vse generacije.

Vljudno vas vabimo k nakupu. Knjigo vam pošljemo po pošti na vaš naslov.

CENA: 24,00 EVROV

Podatki na naročilo: e-naslov: info@kdjt.si; Kulturno društvo Josipine Turnograjske, Mače 1, 4205 Preddvor, Matična številka: 4034643, ID za DDV: 93048246, ŠT. RAČUNA: TRR št.: SI56 0433 1000 3000 325, odprt pri NOVA KBM.

 

Datoteke

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000