Projekti

Po sledeh Josipine Turnograjske:
NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V SLOVENIJI

Natečaj, ki ga je navdihnilo bogato dopisovanje Josipine Urbančič Turnograjske in Lovra Tomana, kulturno društvo organizira od leta 2012. Idejni vodja projekta v celoti je ddr. Mira Delavec Touhami. Veseli nas velik odziv mladih, tako osnovnošolcev kot srednješolcev, saj se vsako leto s svojimi pismi odzove skoraj 200 mladih iz cele Slovenije.

Več o natečaju na:

RAZPIS NATEČAJA ZA LETO 2014


Fotografska razstava o Tuaregih

Ddr. Mira Delavec Touhami ima s svojih humanitarnih poti v Afriko tudi bogat arhiv fotografij. Del tega življenja je leta 2013 predstavila na fotografski razstavi z naslovom Tuaregi: Aman Iman – Voda je življenje, v Mestni knjižnici Kranj in v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu. Izkupiček od prodaje fotografij je bil namenjen nakupu zdravil in hrane za revne tuareške nomadske otroke.


Predstavitev Josipine Urbančič Turnograjske

Predsednica društva lik in delo Josipine Urbančič Turnograjske predstavlja na različnih prireditvah v domovini in tujini. Tako je med drugim sodelovalaseptembra 2013 na Dnevih evropske kulturne dediščine v Cerkljah na Gorenjskem, v programu, ki je nosil naslov Ženska v umetnosti. Dogodek je bil posvečen 180-letnici rojstva Josipine Turnograjske.


Humanitarna dejavnost

Naša predsednica ddr. Mira Delavec Touhami skupaj z možem Abdelkaderjem Touhamijem pomaga nomadom v Saharskem predelu Afrike.
Tuarege in njihovo kulturo predstavljata tudi na humanitarnih večerih s predavanjem Kel tamašak – puščavsko ljudstvo, po celi Sloveniji.

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Mače 1
4205 Preddvor
info@kdjt.si
kdjt.si

Uradni podatki

Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Mače 1
4205 Preddvor
Slovenija
ID za DDV: 93048246
IBAN: SI56 0433 1000 3000 325 (NKBM)