ROŽMANOVA LENČICA - SLIKANICA PRVE SLOVENSKE PRAVLJIČARKE

Nazaj

Rožmanova Lenčica - Slikanica prve slovenske pravljičarke

Spoštovane bralke, spoštovani bralci, izšla je prva slikanica prve slovenske pravljičarke Josipine Urbančič Turnograjske z naslovom Rožmanova Lenčica. Gre za prvo pravljico v slovenski literaturi z motivom deklice-vojaka. Slikanico je ilustrirala priznana slovenska ilustratorka Jelka Godec Schmidt. Knjiga vsebuje tudi pedagoško gradivo, prevedena je v angleščino, nemščino in španščino. Zraven se nahaja tudi bogato slikovno gradivo o Josipini Urbančič. Knjiga obsega 63 strani in je kot predogled na voljo v priloženem pdf dokumentu na naši spletni strani.

Naročila

Cena knjige je 25,00 evrov in jo lahko naročite na info@kdjt.si (dogovorimo se lahko tudi za popust).

Veseli in hvaležni bomo, če nas boste z nakupom pravljice podprli v naših prizadevanjih pri promociji slovenske literarne dediščine. 

O knjigi je gospa mag. Tilka Jamnik zapisala sledečo recenzijo:

Slikanica je namenjena bralcem vseh starosti: otroke bo pritegnilo ilustrirano besedilo, odrasle in strokovnjake morda še bolj izvirno besedilo iz leta 1852, učiteljem in mentorjem branja bodo v pomoč predlogi za delo s pravljico, vsem bo zanimivo gradivo iz NUK-a idr. Pravljica, prilagojena osnovni jezikovni ravni bo dobrodošla otrokom s posebnimi potrebami, mdr. otrokom slovenskih potomcev po svetu oz. učencem dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture. Le-tem bodo morda v pomoč pri razumevanju tudi prevodi v angleščino, nemščino in/ali španščino, obenem pa bo zaradi teh prevodov slikanica dostopna bralcem v mednarodnem prostoru. 

Gre za slikanico, ki prinaša pomembno pravljično besedilo iz slovenske literarne dediščine, zaradi številnih elementov v besedilu pa tudi iz drugih segmentov slovenske kulturne in celo naravne dediščine.  Z vsem aparatom se pravljica približa sodobnim bralcem vseh starosti, s prevodi tudi širšemu mednarodnemu prostoru. Slikanica nudi estetski užitek, obenem pa je lahko tudi zaokroženo študijsko gradivo.

Rožmanova Lenčica - Slikanica prve slovenske pravljičarke

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000