Natečaj za najboljše ljubezensko pismo v Republiki Sloveniji 2018

Nazaj

Vabimo vas, da se nam pridužite in sodelujete na tradicionalnem 7. natečaju za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji.

Vsakoletni pozitivni odzivi tako mladih kot mentorjev nas navdihujejo in opogumljajo, da z njim nadaljujemo, zato tudi letos v sodelovanju z Občino Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor razpisujemo natečaj, ki je edini tovrstni v državi.

Na sledeči način sledimo tudi naši prvi slovenski pesnici, pisateljici, pravljičarki in skladateljici Josipini Urbančič Turnograjski, ki si je izmenjala s svojim zaročencem skupaj več kot 1000 ljubezenskih pisem. Tradicija pisanja pisem tako tudi v 21. stoletju med mladimi ni zamrla.

Natečaj poteka od 17. junija 2018 do 18. septembra 2018.

Zaključna prireditev bo 30. septembra 2018 ob 16. uri v Kulturnem domu v Preddvoru.

Prireditev je odprta za javnost; vstop je prost. 

Vljudno vabljeni k sodelovanju in obisku prireditve.

Letos smo za temo izbrali LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE, saj se pogosto sprašujemo, kdo sem jaz, kako vidim sebe in kako se počutim ter doživljam svet, v katerem živim.

V razpisu, ki je razdeljen na dve ločeni kategoriji (osnovnošolci in srednješolci),  sodelujejo lahko učenci osnovnih (od 6. do 9. razreda) in srednjih šol. Ljubezensko pismo je lahko pisano na različen format papirja, prav tako so barva papirja in vsi ostali dodatki izbira  avtorja/avtorice pisma.

Ljubezensko pismo sebi naj obsega najmanj 800 in največ 3000 znakov (brez presledka) in je lahko napisano s pomočjo računalnika ali ročno. Vsebina mora biti v jedru vezana na ljubezen do samega sebe in je vsebinsko lahko vezana tako na preteklost, sodobnost ali prihodnost, pri čemer bodo glavni kriteriji pri ocenjevanju: izvirnost besedila, prvoosebni pripovedovalec, bogastvo besedišča, doživljanje osebe, ki piše, in sama celovitost besedila.

 

Za najboljša tri ljubezenska pisma v kategoriji osnovnošolci in za najboljša pisma v kategoriji srednješolci so določene nagrade, in sicer bodo nagrajenci v vsaki kategoriji prejeli posebna priznanja, pokale in bogate knjižne nagrade.

 

Izdelke pošljite najkasneje do 18. septembra 2018  (upoštevane bodo pošiljke oddane tega dne do polnoči) na naslov:

KD JOSIPINE TURNOGRAJSKE, MAČE 1, 4205 PREDDVOR, S PRIPISOM »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – OŠ« za osnovnošolce ali »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – SŠ«  za srednješolce.

Komisija bo izdelke ocenila na osnovi literarne izvedbe (komisijo sestavljajo tri članice: pisateljica, publicistka in profesorica slovenskega jezika). Izdelkov, poslanih po 18. septembru  2018, žal ne bomo več uvrstili v ocenjevalni del.

Poslana ljubezenska pisma so lahko napisana tudi pod psevdonimom, vendar naj vsak udeleženec natečaja obvezno na poseben list pripiše PROSIMO BERLJIVO svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov in telefon). Ti podatki nam bodo služili izključno za posredovanje obvestila o prejemu nagrade.

Ker vsi sodelujoči prejmejo potrdila o sodelovanju, prosimo, da so podatki o udeležencu natečaja (ime in priimek) navedeni v berljivi obliki.

Mentorji, ki sodelujejo z učenci, pa prejmejo potrdilo za napredovanje v naziv, zato prosimo, da pripišete še te podatke.

Svečana prireditev podelitve nagrad in razglasitev najboljšega ljubezenskega pisma v Sloveniji za leto 2018 se bo odvijala v nedeljo, 30. 9. 2018 ob 16. uri v dvorani Kulturnega doma v Preddvoru.

Za morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@kdjt.si

Želimo vam veliko ustvarjalnega duha in se veselimo vaših ljubezenskih pisem. 

Člani strokovne komisije

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000