Natečaj za najboljše ljubezensko pismo 2014

Nazaj

Po sledeh Josipine Turnograjske:
NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO V SLOVENIJI

Lanskoletni izjemni odziv med mladimi na naš razpis za najboljše ljubezensko pismo in številne želje po njegovi ponovitvi so nas opogumile in spodbudile, da v sodelovanju z Občino Preddvor letos ponovno razpisujemo natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Sloveniji.
Na sledeči način bi želeli počastiti tudi letošnjo 160. obletnico smrti Josipine Urbančič Turnograjske, prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice.

NAVODILA:

V razpisu, ki je razdeljen na dve ločeni kategoriji (osnovnošolci in srednješolci), lahko sodelujejo učenci osnovnih (od 6. do 9. razreda) in srednjih šol. Ljubezensko pismo je lahko pisano na različen format papirja, prav tako so barva papirja in vsi ostali dodatki izbira avtorja pisma.

Ljubezensko pismo naj obsega najmanj 800 in največ 3000 znakov (brez presledka) in je lahko napisano s pomočjo računalnika ali ročno. Vsebina mora biti v jedru vezana na ljubezensko tematiko (lahko je vezana na sodobni čas ali starejše obdobje), pri čemer bodo glavni kriteriji pri ocenjevanju: izvirnost besedila, prvoosebni pripovedovalec, bogastvo besedišča, doživljanje osebe, ki piše, in sama celovitost besedila.

Za najboljša tri ljubezenska pisma v kategoriji osnovnošolci in za najboljša tri pisma v kategoriji srednješolci so določene nagrade, in sicer bodo nagrajenci prejeli posebno priznanje, ročno izdelane peresnike iz 19. stoletja in bogate knjižne nagrade.

Izdelke pošljite najkasneje do 10. oktobra 2014 na naslov: KD JOSIPINE TURNOGRAJSKE, MAČE 1, 4205 PREDDVOR, S PRIPISOM »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – OŠ« za osnovnošolce ali »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – SŠ« za srednješolce.

Komisija bo izdelke ocenila na osnovi literarne izvedbe (komisijo sestavljajo tri članice: pisateljica, publicistka in profesorica slovenskega jezika). Izdelkov, poslanih po 10. oktobru 2014, žal ne bomo več uvrstili v ocenjevalni del. Poslana ljubezenska pisma so lahko napisana tudi pod psevdonimom, vendar naj vsak udeleženec natečaja obvezno na poseben list pripiše svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov in telefon). Ti podatki nam bodo služili izključno za posredovanje obvestila o prejemu nagrade.

Svečana prireditev razglasitve najboljšega ljubezenskega pisma v Sloveniji in podelitve nagrad bo 27. 10. 2014 ob 18. uri v dvorani Kulturnega doma v Preddvoru.

Za morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@kdjt.si.

Želimo vam veliko ustvarjalnega duha in se veselimo vaših ljubezenskih pisem.

ddr. Mira Delavec Touhami, predsednica KD Josipine Turnograjske

Mače, 1. 6. 2014

 

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000