Begunci v Sahari na poti proti Evropi

Nazaj

V času, ko se Evropa in tudi Slovenija srečujeta s čedalje večjim številom beguncev, ki prihajajo k nam z raznih območij na Bližnjem Vzhodu, bi naša predsednica društva ddr. Mira Delavec Touhami rada opozorila, da na območju Sahare že več let čaka na beg v Evropo na milijone beguncev, ki prihajajo iz podsaharske Afrike, od koder bežijo pred lakoto, podnebnimi spremembami, vojnami med različnimi skupinami, boleznimi, vojaškimi akcijami itd. 

Če se Evropa in posredno tudi Slovenija ne bodo v tej smeri hitreje premaknili, zavzeli skupna stališča in oblikovali jasne programe pomoči, ki bodo pomagali ljudjem neposredno na prizadetih območjih (ne samo v obliki oblačil in hrane, ampak izključno v smislu politične stabilizacije regije), potem grozijo novi in še večji begunski vali – gre le za začetek ledene gore, meni Mira Delavec Touhami.

Slednja namreč pozna begunsko problematiko v saharskem delu severne Afrike zelo dobro, saj zadnjih deset let aktivno pomaga otrokom na teh območjih, zato pozna tako politično kot socialno situacijo v regiji neposredno s terena. O teh problemih svetovni mediji skorajda ne poročajo, saj mednarodne organizacije na teh območjih ne delujejo.

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000