10. NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V SLOVENIJI

Nazaj

10. NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V SLOVENIJI

Po sledeh Josipine Turnograjske 

»NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V REPUBLIKI SLOVENIJI 2021«

 

Vabimo vas, da se nam pridružite in sodelujete na že tradicionalnem 10. natečaju za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji. Na sledeči način se poklonimo prvi slovenski pisateljici, pravljičarki, skladateljici in pesnici Josipini Urbančič Turnograjski.

 

NAVODILA:

 

Letos smo se odločili, da bomo za temo izbrali LJUBEZEN (DO) MIRU

21. september je mednarodni dan miru in to je dan, ko naj bi povsod po svetu vladal mir, ne bi bilo vojn in oboroženih spopadov. 

Ob tem se nam je zastavilo več vprašanj, ki naj vam bodo tudi v pomoč pri pisanju: Kako bi nagovorili mir? Bi ga želeli za kaj prositi? Kaj bi mu želeli sporočiti? Kako bi lahko skupaj z njim sodelovali? Na kaj bi opozorili odrasle glede miru tako v svetu kot doma? Kakšen bi bil svet, če bi ostali brez miru? Kakšen odnos do miru imate vi? Storimo dovolj za mir v okolju, v katerem živimo? Kakšna je vaša vizija miru v prihodnosti?

 

V razpisu, ki je razdeljen na dve ločeni kategoriji (osnovnošolci in srednješolci),  lahko sodelujejo učenci osnovnih (od 6. do 9. razreda) in srednjih šol. Ljubezensko pismo je lahko pisano na različen format papirja, prav tako so barva papirja in vsi ostali dodatki izbira  avtorja/avtorice pisma. 

 

Ljubezensko pismo miru naj obsega najmanj 800 in največ 3000 znakov (brez presledka) in je lahko napisano s pomočjo računalnika ali ročno. Vsebina mora biti v jedru vezana na ljubezen do miru, odnosa do njega in je časovno lahko vezana tako na pogled v preteklost, sodobnost ali prihodnost, pri čemer bodo glavni kriteriji pri ocenjevanju: izvirnost besedila, prvoosebni pripovedovalec, bogastvo besedišča, doživljanje osebe, ki piše, in sama celovitost besedila.

 

Za najboljša tri ljubezenska pisma v kategoriji osnovnošolci in za najboljša pisma v kategoriji srednješolci so določene nagrade, in sicer bodo nagrajenci v vsaki kategoriji prejeli posebna priznanja, steklene pokale, bogate knjižne nagrade in darilo, ki prinaša mir.

 

Izdelke pošljite najkasneje do 1. oktobra 2021  (upoštevane bodo pošiljke oddane tega dne do polnoči na pošti) na naslov: 

KD JOSIPINE TURNOGRAJSKE, MAČE 1, 4205 PREDDVOR, S PRIPISOM »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – OŠ« za osnovnošolce ali »NAJ LJUBEZENSKO PISMO – SŠ«  za srednješolce.

 

Komisija bo izdelke ocenila na osnovi literarne izvedbe. 

Sestavlja jo pet članic: mag. Janja Čolić, prof., Petra Hudnik, prof., Sabina Burkeljca, prof. Neža Cerinšek in dddr. Mira Delavec Touhami.

 

Izdelkov, poslanih po 1. oktobru  2021, žal ne bomo uvrstili v ocenjevalni del. 

 

Poslana ljubezenska pisma so lahko napisana tudi pod psevdonimom, vendar naj vsak udeleženec natečaja obvezno na poseben list pripiše PROSIMO BERLJIVO svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov in telefon). Ti podatki nam bodo služili izključno za posredovanje obvestila o prejemu nagrade in za pošiljanje priznanja, ki ga prejmejo vsi udeleženci. S sodelovanjem na natečaju udeleženec oz. udeleženka soglaša, da v primeru uvrstitve med najboljših deset naše društvo na svoji spletni strani www.kdjt.si objavi ime in priimek nagrajenca ter šolo, medtem ko pri najboljših treh v vsaki tekmovalni skupini objavi tudi nagrajeni pisni izdelek. Objava je nekomercialna in neprofitna. 

 

Ker vsi sodelujoči, kot je bilo navedeno, prejmejo potrdila o sodelovanju, prosimo, da so podatki o udeležencu natečaja navedeni v berljivi obliki. V kolikor podatkov ne bo priloženih, priznanja ne bomo mogli poslati. 

 

Mentorji, ki sodelujejo z učenci, pa prejmejo potrdilo za napredovanje v naziv, zato prosimo, da pripišete še te podatke. 

 

Svečana prireditev podelitve nagrad in razglasitev najboljšega ljubezenskega pisma v Sloveniji za leto 2021 se bo odvijala v nedeljo,17. 10. 2021, ob 16. uri v dvorani Kulturnega doma v Preddvoru. Dogodek je odprt za javnost in vstop je prost. Obvestilo o prireditvi bo en teden pred dogodkom objavljeno tudi na naši spletni strani www.kdjt.si

 

Za morebitna dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@kdjt.si

 

 

Želimo vam veliko ustvarjalnega duha in se veselimo vaših ljubezenskih pisem. 

 

Mače, 13. 6. 2021

dddr. Mira Delavec Touhami,

predsednica KD Josipine Turnograjske in članica strokovne komisije 

10. NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V SLOVENIJI
10. NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO MED MLADIMI V SLOVENIJI

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000