Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Novice

Stran 1 od 1 (Vseh: 8)
NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO 2017

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE LJUBEZENSKO PISMO 2017

Junij 2017

Naše društvo v sodelovanju z Občino Preddvor razpisuje 6. natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji za leto 2017.

Tema letošnjega natečaja je LJUBEZEN DO NARAVE.

Natečaj poteka od 7. junija do 15. septembra 2017.

Svečana razglasitev nagrajencev in podelitev nagrad bo 1. oktobra 2017 ob 18. uri v Kulturnem domu v Preddvoru.

Več o razpisu si lahko preberete v priponki.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

SLOVENSKA KULTURA V NEMČIJI

Junij 2017

Slovenska skupnost v Mannheimu je skupaj z Miro Delavec Touhami predstavila Slovenijo in del bogate slovenske kulturne dediščine v okviru projekta "Das Mannheimer Erbe der Weltkulturen," ki deluje pod okriljem Deutschen UNESCO Kommission. Pred komitejem so tako med drugim predstavili pomen slovenskega ljudskega petja in plesa. 

Več si lahko preberete na spletni strani: http://weltkulturenerbe.de/en/project/the-list, in sicer pod rubriko Slovenian culture.

Poslane nove humanitarne pošiljke

Junij 2017

Naše društvo nadaljuje s pošiljanjem oblačil in obutve za otroke, saj smo v mesecu aprilu s pomočjo Srednje šole Vena Pilona v Ajdovščini, Osnovne šole Col in Osnovne šole Ajdovščina zbrali veliko lepih oblačil, obutve in igrač za tuareške otroke in begunce v Sahari.

Pakete bomo pošiljali v naslednjih mesecih. Dva paketa smo že poslali iz Slovenije, in sicer 20. aprila (21,1 kg) in 5. junija (22, 3 kg). En paket pa je Mira Delavec Touhami poslala tudi iz Nemčije, kjer je skupaj s prebivalci mesta Altrip zbrala oblačila za dojenčke v puščavi (13,1 kg).

Vsi paketi so do sedaj srečno prispeli na svoj cilj. Njihova vsebina je bila razdeljena med otroke, ki so se zelo razveselili paketov; mnogi so prvič v življenju dobili svoje sandale, saj so večinoma bosi.

Potrdila o poslanih pošiljkah se nahajajo v priponki.

Še naprej vas vljudno vabimo, da pomagate z donacijami, da bomo lahko poslali čim več oblačil za nomadske otroke in mladostnike. Iskrena hvala za vašo naklonjenost.

Zbiralna akcija in po poteh tuareške kulture ...

Zbiralna akcija in po poteh tuareške kulture ...

Junij 2017

13. aprila 2017 je Mira Delavec Touhami v okviru zbiralne akcije in dopisovanja tuareških otrok s srednješolci iz Ajdovščine obiskala Srednjo šolo Vena Pilona v Ajdovščini, Osnovno šolo Col in Osnovno šolo Ajdovščina. 

Zbiralna akcija je bila zelo uspešna. Za sodelovanje se iskreno zahvaljujemo vsem učencem, dijakom, njihovim staršem, zaposlenim učiteljem na vseh treh šolah ter njihovemu vodstvu. Iskreno zahvalo izrekamo tudi Lavričevi knjižnici v Ajdovščini, kjer nas vedno sprejmejo z veseljem.

Celotno akcijo je pomagala organizirati ga. MELITA LEMUT iz Srednje šole Vena Pilona v Ajdovščini. Za njeno neizmerno pomoč in skrb se ji najlepše zahvaljujemo.

V okviru srečanja so se otroci pogovarjali o vlogi tuareške kulture v svetu; pomenu ohranitve slovenske kulturne dediščine, skrbi za čisto pitno vodo, hvaležnosti staršem, skrbi drug za drugega itd.

 

Stran 1 od 1 (Vseh: 8)