Velika Slovenca izpod Storžiča

Matija Valjavec in Matija Naglič

Nazaj

Velika Slovenca izpod Storžiča
Redna cena
25,00 €
Popust
5,00 %
Znižana cena
23,75 €

V sklopu mednarodnega simpozija, ki je potekal 4. junija 2021 v Preddvoru, je izšel težko pričakovani zbornik o Matiji Valjavcu in Matiji Nagliču z naslovom Velika Slovenca izpod Storžiča. V zborniku sta predstavljena v povsem novi luči, z novimi ugotovitvami tako domačih kot tujih strokovnjakov.

Vloga Matije Valjavca in Matije Nagliča je bila v slovenskem literarnem prostoru izjemnega pomena, vendar je bila do simpozija pogosto spregledana, zato je sedemnajst predavateljev in predavateljic: prof. dr. Katja Sturm Schnabl (Avstrija), prof. dr. Vladimir Huzjan (Hrvaška), dr. Milan Dolgan (Slovenija), dddr. Mira Delavec Touhami (Nemčija), prof. dr. Milena Mileva Blažić (Slovenija), Kasilda Bedenk (Avstrija), akad. prof. ddr. Matija Stanonik (Slovenija), Marinka Cerinšek (Slovenija), dr. Franc Križnar (Slovenija), prof. dr. Alojz Jembrih (Hrvaška), mag. Franceska Žumer (Slovenija), Abdelkader Touhami (Slovenija), Tereza Lombar (Slovenija), prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec (Slovenija), dr. Miha Markelj (Slovenija), Petra Lombar Premru (Slovenija), Slavko Prezelj (Slovenija) na interdisciplinarni in multidisciplinarni način skušalo osvetliti življenje naših velikih Slovencev, in sicer na zgodovinskem, literarnem, glasbenem, medicinskem, kulturnem, pedagoškem in promocijsko-turističnem področju. Dodani so še zapisi in ilustracije otrok z OŠ Matije Valjavca v Preddvoru. 

Zbornik je v slovenskem jeziku. Izvlečki in povzetki pa v angleškem in dva tudi v hrvaškem jeziku. 

Zbornik, ki obsega 306 strani (mehka vezava z zavihki),  je bogat ne samo po vsebini, ampak tudi po videzu, saj je v njem zbranih več kot 100 enot bogatega slikovnega arhivskega gradiva iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Zbornik razprav

Popust na posamezno naročilo

ISBN: 978-961-94715-3-1
Dimenzije: 29,00 x 29,00 cm
Št. strani: 306
Tip vezave: Mehka z zavihki

Sorodne knjige

(: )

Stran 1 od 5 (Vseh vnosov: 18)

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000