Velika Slovenca izpod Storžiča

31. 5. 2021

V sklopu mednarodnega simpozija, ki je potekal 4. junija 2021 v Preddvoru, je izšel težko pričakovani zbornik o Matiji Valjavcu in Matiji Nagliču z naslovom Velika Slovenca izpod Storžiča. V zborniku sta predstavljena v povsem novi luči, z novimi ugotovitvami tako domačih kot tujih strokovnjakov.

Vloga Matije Valjavca in Matije Nagliča je bila v slovenskem literarnem prostoru izjemnega pomena, vendar je bila do simpozija pogosto spregledana, zato je sedemnajst predavateljev in predavateljic: prof. dr. Katja Sturm Schnabl (Avstrija), prof. dr. Vladimir Huzjan (Hrvaška), dr. Milan Dolgan (Slovenija), dddr. Mira Delavec Touhami (Nemčija), prof. dr. Milena Mileva Blažić (Slovenija), Kasilda Bedenk (Avstrija), akad. prof. ddr. Matija Stanonik (Slovenija), Marinka Cerinšek (Slovenija), dr. Franc Križnar (Slovenija), prof. dr. Alojz Jembrih (Hrvaška), mag. Franceska Žumer (Slovenija), Abdelkader Touhami (Slovenija), Tereza Lombar (Slovenija), prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec (Slovenija), dr. Miha Markelj (Slovenija), Petra Lombar Premru (Slovenija), Slavko Prezelj (Slovenija) na interdisciplinarni in multidisciplinarni način skušalo osvetliti življenje naših velikih Slovencev, in sicer na zgodovinskem, literarnem, glasbenem, medicinskem, kulturnem, pedagoškem in promocijsko-turističnem področju. Dodani so še zapisi in ilustracije otrok z OŠ Matije Valjavca v Preddvoru. 

Zbornik je v slovenskem jeziku. Izvlečki in povzetki pa v angleškem in dva tudi v hrvaškem jeziku. 

Zbornik, ki obsega 306 strani (mehka vezava z zavihki),  je bogat ne samo po vsebini, ampak tudi po videzu, saj je v njem zbranih več kot 100 enot bogatega slikovnega arhivskega gradiva iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Zbornik razprav

306 strani, mehka vezava z zavihki, 29 x 2 9

KD Josipine Turnograjske, 2021

Cena: 25,00 evrov (popust na posamezno naročilo)

Podatki na naročilo: e-naslov: info@kdjt.si

Publikacije

Moč vesti

Josipina Urbančič Turnograjska - prva slovenska pesnica, pisateljica in skladateljica

september 2009

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Mače 1
4205 Preddvor
info@kdjt.si
kdjt.si

Uradni podatki

Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Mače 1
4205 Preddvor
Slovenija
ID za DDV: 93048246
IBAN: SI56 0433 1000 3000 325 (NKBM)