aaaaaaaaaV ogledalu grajske zgodovine: Preddvor in rodbina Wurzbach

V ogledalu grajske zgodovine: Preddvor in rodbina Wurzbach

Nazaj

V ogledalu grajske zgodovine: Preddvor in rodbina Wurzbach
Redna cena
20,00 €
Popust
5,00 %
Znižana cena
19,00 €

V okviru občinskega praznika Občine Preddvor je izšla dolgo pričakovana knjiga V ogledalu grajske zgodovine: Preddvor in rodbina Wurzbach o preddvorski liniji rodbine Wurzbach, ki je imela pomembno vlogo ne samo v preddvorski ampak tudi slovenski zgodovini.

Knjiga na poljuden način in nazorno orisuje zgodovino vseh štirih preddvorskih gradov, pri čemer je največji poudarek na gradu Dvor, ki stoji od 12. stoletja v središču Preddvora. Rodbina Wurzbach je kraj zelo zaznamovala, saj je bil dr. Artur von Wurzbach začetnik turizma v tem kraju.

A Wurzbachi skrivajo še veliko drugih zgodb – Maximilian II. von Wurzbach je bil na primer poročna priča Primičevi Juliji.

V knjigi se nahaja tudi prevod dnevnika najstnika Haralda von Wurzbacha, ki ga je pisal v letih 1920 do 1927, ko je bil star od 11 do 17 let. Prevod je skrbno napravil Štefan Šipič-Cef, medtem ko je idejo za knjigo dala Mirjam Pavlič. Z osebno pripovedjo nastopi tudi zadnji moški potomec preddvorske rodbine Wurzbach – 88-letni Miroslav Rant Wurzbach.

V knjigi je več kot 100 enot fotografskega gradiva, ki še ni bilo nikoli objavljeno. V objavo sta ga podarila v Nemčiji živeča potomca rodbine Wurzbach: Bolko von Wurzbach in Margit Triltsch von Wurzbach.

Povzetek je v nemščino prevedel 13-letni Jonathan Hormuth, učenec dopolnilnega pouka slovenščine v Freiburgu, v Nemčiji.

 

Knjiga obsega 175 strani (trda vezava) + rodovnik rodbine Wurzbach

ISBN: 978-961-94715-0-0
Dimenzije: 26,00 x 26,00 cm
Št. strani: 175
Tip vezave: Trda

Sorodne knjige

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000