Prvi zbornik o Josipini Urbančič Turnograjski – edinstveni Slovenki

Nazaj

Prvi zbornik o Josipini Urbančič Turnograjski – edinstveni Slovenki
Redna cena
25,00 €
Popust
5,00 %
Znižana cena
23,75 €

V sklopu prvega mednarodnega simpozija, ki je potekal 1. junija 2018 v Preddvoru, je izšel težko pričakovani zbornik o Josipini Urbančič Turnograjski, prvi slovenski pesnici, pisateljici, skladateljici, pianistki in pravljičarki z naslovom Kdor dušno živi, ne umrje! V zborniku je predstavljena v povsem novi luči, z novimi ugotovitvami tako domačih kot tujih strokovnjakov.

Vloga Josipine Urbančič Turnograjske je bila v slovenskem literarnem prostoru izjemnega pomena, vendar je bila do simpozija pogosto spregledana, zato je deset predavateljev in predavateljic: prof. dr. Stane Granda, prof. ddr. Igor Grdina, prof. dr. Milena Mileva Blažič, Kasilda Bedenk, dr. Franc Križnar, dr. Tjaša Ribizel, prof. dr. Henrik Neubauer, dr. Bojan Knific, mag. Miha Markelj in ddr. Mira Delavec Touhami na interdisciplinarni in multidisciplinarni način skušalo osvetliti življenje naše velike Slovenke, in sicer na zgodovinskem, literarnem, glasbenem, plesnem, oblačilnem in promocijsko-turističnem področju. Dodana sta zapisa Josipininega še živečega prapranečaka dr. Vitala Ašiča iz Argentine in prapranečakinje Marinke Dolžan Šitum iz Maribora.

Zbornik, ki obsega 157 strani (trda vezava),  je bogat ne samo po vsebini, ampak tudi po videzu, saj je v njem zbranih več kot 100 enot bogatega slikovnega arhivskega gradiva iz Slovenije in Avstrije.

 

Zbornik razprav

ISBN: 978-961-288-439-0
Dimenzije: 29,00 x 29,00 cm
Št. strani: 157
Tip vezave: Trda
Zbornik o Josipini Urbančič Turnograjski - Kdor dušno živi, ne umrje!

Sorodne knjige

(: )

Stran 1 od 5 (Vseh vnosov: 18)

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000