TUAREŠKO GLASBILO IMZAD V NEMČIJI

Nazaj

V našem društvu so člani zelo dejavni, a nam žal zmanjka časa za objave vseh novic, zato pa so le-te toliko bolj zanimive, tudi če so v manjšem časovnem zamiku, saj kljub temu ohranijo svojo aktualnost.

Tako bi vas radi seznanili, da je član našega društva g. Abdelkader Touhami predstavil 21. januarja 2017 v Mannheimu v Nemčiji tuareško glasbilo IMZAD. 

Prireditve se je udeležil na povabilo "Das Mannheimer Erbe der Weltkulturen," ki deluje pod okriljem Deutschen UNESCO Kommission. Pred komitejem je predstavil Tuarege kot narod; njihov način življenja nekoč in danes, predvsem pa pomen in vlogo ohranitve tuareške tradicije za prihodnje generacije. Pri tem je poudaril vlogo glasbe v življenju Tuaregov in predstavil tuareški inštrument Imzad. Ker nanj lahko igrajo samo ženske, je Abdelkader Touhami zapel tuareško pesem. Strokovni komite je bil nad predstavitvijo navdušen. G. Touhamiju je podelil tudi listino kot kulturnega ambasadorja svetovnih kultur v mestu Mannheim. Ogledate si jo lahko v priponki.  

Datoteke

Prijava na e-pismo

S prijavo na e-pismo boste vedno na tekočem z aktualnimi informacijami, ponudbo in novostmi.

E-novice

Kontaktirajte nas

Kulturno društvo Josipine Turnograjske

Bronasti

Cert ID: 0047/00050

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Kulturno društvo Josipine Turnograjske
Matična številka: 4034643000